Huis taxeren voor hypotheek

Huis taxeren voor hypotheek

Bij het aanvragen van een hypotheek is een taxatie van de woning een van de belangrijkste stappen. De taxatie geeft namelijk een beeld van de waarde van de woning, en op basis hiervan bepalen geldverstrekkers hoeveel geld u mag lenen. Wilt u een huis taxeren voor hypotheek? Dan kan Woning Taxatie Twente u helpen. Onze medewerkers zijn gecertificeerde taxateurs, die u snel en deskundig voorzien van een geldig taxatierapport.

spoedtaxatie

Hypotheekaanvraag voor woning

Een hypotheek is een lening die je afsluit om de aankoop van een huis te financieren. Voordat een bank u een hypotheek verstrekt wil deze weten wat de woning waard is, en daarom bent u verplicht het huis te taxeren voor een hypotheek. De maximale hypotheek die u kunt aanvragen is namelijk niet alleen gebaseerd op uw inkomen, maar ook op de waarde van de woning. U kunt maximaal 100% van de waarde van de woning lenen, en het is dan ook belangrijk dat de taxatiewaarde ongeveer overeenkomt met de koopsom. Woning Taxatie Twente voorziet u altijd van een accuraat en valide taxatierapport, die door alle financiële instellingen geaccepteerd wordt.

Hoe werkt een taxatie?

Wanneer u uw huis laat taxeren voor een hypotheek, komt de taxateur thuis langs om de woning op te nemen. Deze kijkt naar verschillende factoren zoals locatie, staat van het huis, grootte en voorzieningen om de reële marktwaarde van het pand te bepalen. Veel hypotheekverstrekkers eisen dat de taxatie gecontroleerd wordt door een validatie-instituut, zoals het NWWI. Bovendien is dit altijd een vereiste bij de aanvraag van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Gelukkig is Woning Taxatie Twente aangesloten bij het NWWI, waardoor uw taxatie altijd geldig is.

spoedtaxatie

Nationale Hypotheek Garantie

Wanneer u uw huis laat taxeren voor een hypotheek, kunt u ook Nationale Hypotheek Garantie aanvragen. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een door de overheid gesteund garantieprogramma dat helpt om meer betaalbare hypotheken te verstrekken aan eerste huizenkopers. Dankzij deze garantie loopt u minder risico, en profiteert u ook van rentekorting. Wanneer u door onverwachte omstandigheden niet meer in staat bent om de hypotheek te betalen, springt de NHG onder bepaalde voorwaarden bij door de restschuld na verkoop af te betalen. NHG kan enkel aangevraagd worden op woningen met een aankoopbedrag (plus eventuele verbouwingskosten) van maximaal 405.000 euro (in 2023). 

Almelo

Twentepoort Oost 34, 7609RG Almelo

Hengelo

Vechtlaan 106, 7555 JZ Hengelo

Enschede

Twekkeler Es 42, 7547SM Enschede

0546 305 301

info@woningtaxatietwente.nl

Uw gegevens

This field is for validation purposes and should be left unchanged.